Sylwester 2019/20202 w stylu "PRL" - Jaś Wędrowniczek - Rymanów

2019-12-31 Sylwester 2019/2020 w stylu "PRL"

31 grudnia 2019r. odbył się:
SYLWESTER  W STYLU  "PRL"





Kameralna zabawa sylwestrowa na Sali Restauracyjnej dla 60-ciu osób.


Do białego rana bawić Nas będzie DJ DUSIEK



 
Cena obemuje:

  •  Menu (opisy potraw z epoki)
  • bufet  kawowy, bufet szwedzki
  • toast noworoczny
  • butelka wódki /pare ( stock )
  • gadżet niespodzianka  dla każdego na powitania ( goździk, wódka bimbrówka )
  • wyśmienita zabawa z  DJ -  lata 80 te
  • obsługa kelnerska
  • PRL -owskie dekoracje sali i bufetów
  • Piwo Paulaner 0,5 l/os  lane z oryginalnej  beczki

 

SYLWESTROWE MENU  ( jadłospis )                     

Zupa Gomułki:

  • rozgrzewający rosół aromatyzowany borowikiem z mini pierożkami

Danie Główne:  2 rodz. mięsa  na talerzu

  • Polędwiczki wieprzowe eskalopki „spod lady”  -  podane na talerzach z sosem borowikowym i z kluskami śląskimi
  • Przysmak Pioniera czyli roladka drobiowa faszerowana szpinakiem, serem feta i suszonymi pomidorami  + sos  jasny pieczeniowy 
  • Ziemniaki z PGR-u, kopytka

Surówki na półmiskach

  • Marchew z chrzanem, buraczki zasmażane, sałata zielona

Deser :

  • Tort czekoladowo - wiśniowy podany z likierem

 Zimne zakąski czyli „Dania  reglamentowane„ na bufecie szwedzkim

  • Wyroby z beczki – szynka, baleron, krakowska, salceson, pasztety
  • Frykasy z zachodu - deski serów różnorakich – twardych, wędzonych i blue z oliwkami
  • Galaretki chłopskie z golonką w ziołach, galaretki drobiowe
  • Smalec przodownika pracy z ogórkiem         
  • Śledziki koreczki na różne sposoby                     
  • Rarytasik partyjny, czyli patery rozmaitości
  • Sałatka z kurczakiem wędzonym
  • Sałatka Przewodniczącego, czyli brokułowa z jajkiem, serem feta w czosnkowej zalewie
  • Sałatka jarzynowa tradycyjna
  • Sałata grecka „sekretarza KCPZPR”                                  
  • Sos chrzanowy i czosnkowy
  • Pieczywo

Bufet słodki:

  • Słodkie placki, kruche ciasteczka
  • Minideserki, muffinki z zachodu, bezy
  • Słodkości po polsku: kremówki, Wz-tki, karpatka
  • Owoce z importu
  • Ciasta własnego wypieku

TOAST lampką szampana

Bufet szwedzki na gorąco :

  • Bigos proletariacki z pieczywem
  • Pierogi Konsomolca opiekane ruskie

 

Inżynier Karwowski  poleca  na kolację I

  • Schab zapiekany pod pierzynką porową z ziemniakami oraz surówką szefa kuchni

 

Inżynier Maliniak poleca na II kolację:

  • Żurek z jajkiem i ostatnią białą kiełbaską hrabiego Bary Kenta

 

NA BUFETACH KAWOWYCH :

  • Kawa parzona i rozpuszczalna, express, herbata,
  • Woda i soki w dzbankach bez limitu
  • Napoje gazowane – celestynki smakowe i czyste

Uprzejmie informujemy, iż wszystkie pokoje hotelowe są już zarezerwowane.


Prosimy o wcześniejszą rezerwacje miejsc: