31 grudnia 2019r. odbył się:
SYLWESTER W STYLU "PRL"
Kameralna zabawa sylwestrowa na Sali Restauracyjnej dla 60-ciu osób.
Do białego rana bawić Nas będzie DJ DUSIEK
Cena obemuje:
- Menu (opisy potraw z epoki)
- bufet kawowy, bufet szwedzki
- toast noworoczny
- butelka wódki /pare ( stock )
- gadżet niespodzianka dla każdego na powitania ( goździk, wódka bimbrówka )
- wyśmienita zabawa z DJ - lata 80 te
- obsługa kelnerska
- PRL -owskie dekoracje sali i bufetów
- Piwo Paulaner 0,5 l/os lane z oryginalnej beczki
SYLWESTROWE MENU ( jadłospis )
Zupa Gomułki:
- rozgrzewający rosół aromatyzowany borowikiem z mini pierożkami
Danie Główne: 2 rodz. mięsa na talerzu
- Polędwiczki wieprzowe eskalopki „spod lady” - podane na talerzach z sosem borowikowym i z kluskami śląskimi
- Przysmak Pioniera czyli roladka drobiowa faszerowana szpinakiem, serem feta i suszonymi pomidorami + sos jasny pieczeniowy
- Ziemniaki z PGR-u, kopytka
Surówki na półmiskach
- Marchew z chrzanem, buraczki zasmażane, sałata zielona
Deser :
- Tort czekoladowo - wiśniowy podany z likierem
Zimne zakąski czyli „Dania reglamentowane„ na bufecie szwedzkim
- Wyroby z beczki – szynka, baleron, krakowska, salceson, pasztety
- Frykasy z zachodu - deski serów różnorakich – twardych, wędzonych i blue z oliwkami
- Galaretki chłopskie z golonką w ziołach, galaretki drobiowe
- Smalec przodownika pracy z ogórkiem
- Śledziki koreczki na różne sposoby
- Rarytasik partyjny, czyli patery rozmaitości
- Sałatka z kurczakiem wędzonym
- Sałatka Przewodniczącego, czyli brokułowa z jajkiem, serem feta w czosnkowej zalewie
- Sałatka jarzynowa tradycyjna
- Sałata grecka „sekretarza KCPZPR”
- Sos chrzanowy i czosnkowy
- Pieczywo
Bufet słodki:
- Słodkie placki, kruche ciasteczka
- Minideserki, muffinki z zachodu, bezy
- Słodkości po polsku: kremówki, Wz-tki, karpatka
- Owoce z importu
- Ciasta własnego wypieku
TOAST lampką szampana
Bufet szwedzki na gorąco :
- Bigos proletariacki z pieczywem
- Pierogi Konsomolca opiekane ruskie
Inżynier Karwowski poleca na kolację I
- Schab zapiekany pod pierzynką porową z ziemniakami oraz surówką szefa kuchni
Inżynier Maliniak poleca na II kolację:
- Żurek z jajkiem i ostatnią białą kiełbaską hrabiego Bary Kenta
NA BUFETACH KAWOWYCH :
- Kawa parzona i rozpuszczalna, express, herbata,
- Woda i soki w dzbankach bez limitu
- Napoje gazowane – celestynki smakowe i czyste
-
Uprzejmie informujemy, iż wszystkie pokoje hotelowe są już zarezerwowane.
Prosimy o wcześniejszą rezerwacje miejsc: