BRUNCH WIGILIJNY 2023 - Jaś Wędrowniczek

2023-12-17 BRUNCH WIGILIJNY 2023


WIGILIJNY BRUNCH

DANIA Z RÓŻNYCH STRON ŚWIATA

17 GRUDNIA 2023 r. (niedziela)       

Godz. 13:00 - 17:00

W scenerii świątecznych dekoracji i przy dźwiękach kolęd,
zapraszamy na kulinarną ucztę, na świąteczne potrawy z różnych stron świata


DOROŚLI : 140 ZŁ
    DZIECI DO 7 LAT   : 70 zł

... I JESZ ILE CHCESZ....

Podczas niedzielnego brunchu wystąpi dla Państwa:

Dominika Farbaniec - śpiew
oraz
Maciej Janas - piano


Dominika Farbaniec — Music Agency, Absolwentka Wokalistyki Akademii Muzycznej im. Karola Szymanowskiego w Katowicach, Instruktorka śpiewu rozrywkowego, która pracę nad głosem opiera na Technice Speech Level Singing – jednej z najskuteczniejszych metod nauki śpiewu na świecie. Czynny muzyk. Zajmuje się menegmentem artystycznym.

Maciej Janas - pochodzi z Krosna jest młodym, utalentowanym artystą. Koncertował w najlepszych salach Europy, Japoni i Stanów Zjednoczonych.
Przez 11 lat mieszkał w Japoni, kilka lat temu wrócił do Polski.




MENU:

Zupy :

  • BARSZCZ CZERWONY z uszkami grzybowymi                    (Polska)
  • HALÁSZLÉ – zupa rybna z papryką                                       (Węgry)
  • ZUPA GRZYBOWA z łazankami                                              (Polska)
  • ESTOFADO – zupa z karkówką i kozim serem                     (Brazylia)

Dania mięsne:

  • KISEŁO – kulki baranie z miętą
  • BARANINA duszona po angielsku                                         
  • SZPUNDRY _pieczone mięso z burakami                           (Ukraina )
  • KOŹLINA w sosie curry                                                          (Turcja)
  • KACZKA pieczona w pomarańczach                                    (Francja)
  • KACZKA po tajsku                                                                  
  • JOULUKINKKU – szynka z musztardą i goździkami          (Finlandia)
  • RILLETTE – pasztet z gęsi
  • GĘŚ po staropolsku
  • INDYK faszerowany                                                                (Francja-Alzacja)

Dodatki:

  • ZIEMNIAKI PIECZONE z czosnkiem i rozmarynem
  • KASZA GRYCZANA z kuminem
  • ZIEMNIAKI PUREE z chrzanem
  • KOPYTKA  z masłem
  • CHLEB ŻYTNI na zakwasie

Surówki:

  • KAPUSTA CZERWONA z żurawiną
  • GROCH z kapustą
  • SURÓWKI różne

Dania rybne:

  • KARP po żydowsku  i KARP w galarecie
  • RYBA po grecku
  • DORSZ po baskijsku                                                          (Hiszpania)
  • ŁOSOŚ GRAVLAX
  • PSTRAG pieczony w migdałach
  • sałatka śledziowa z burakami                                           (Skandynawia)

Inne dania:

  • PIEROGI (z orzechami, z kapustą i grzybami, z ziemniakami i serem, z czosnkiem niedźwiedzim, z mięsem i soczewicą)
  • GOŁĄBKI (tradycyjne z sosem grzybowym, kresowe z ziemniakami)
  • KARTOFELSALAD , MAULTASCHEN – świąteczne dania niemieckie

Desery:

  • BOBALKI – kluski z makiem , miodem i bakaliami
  • CIASTA -  makowce, serniki, strudel, piernik
  • KUTIA i MOCZKA
  • KOURABIEDES – maślane ciasteczka z cukrem pudrem      (Grecja)
  • HARBUZOWYJ PIRICH – słodkości z dynii                              (Ukraina)

Na bufecie w cenie  : kawa , herbata, woda , kompot z suszek
Dodatkowo płatne: kawa express, soki, grzańce, miody pitne, wino, alkohole


Rezerwacja miejsc:
Tel.: 13 43 567 33, 603 364 444
E-mail: hotel@jas-wedrowniczek.pl