Brunch Wielkanocny - Jaś Wędrowniczek - Rymanów

2020-04-05 Brunch Wielkanocny

BRUNCH WIELKANOCNY


W  związku z zaistniałą sytuacją epidemiczną
branch zostaje odwołany :( 


5 kwietnia 2020r. (niedziela) od godz. 13:00 do 17:00

Wstęp: 80 zł/dorośli ….. i jesz ile chcesz … 40 zł/ dzieci do 7 lat

W programie:
- wielkanocne potrawy z różnych stron świata
- muzyka na żywo
- mini kiermasz wielkanocny

Prosimy o wcześniejszą rezerwację miejsc i wykupienie biletów do 7 dni od rezerwacji.


Rezerwacja biletów:


Recepcja
- 603364444, 134356733
email: 
hotel@jas-wedrowniczek.pl


"Święcone sporo pochłaniało czasu,
niemało panie miały ambarasu
z tem by się babki dobrze im udały,
w miarę podrosły, zakalca nie miały.
By były drożdże w pore dostarczone,
mięsiwa kruche i nie przypalone.
Jak wyjdą torty, mazurki, babuchy,
pierogi, sery, jajka i szpekkuchy."
[A.Habdanik]

MENU 

PRZYSTAWKA (dla każdego na stole) :  

  • Jajko przepiórcze podane na musie chrzanowym z rzeżuchą

Zupy:

  • Grecki rosół jagnięcy z pierożkami cappelletti
  • Tradycyjny żur Wielkanocny na zakwasie z białą kiełbasą
  • Krem oscypkowy z aromatem cebuli i prażonym  bekonem

Mięsiwo i ryby

  • Udziec z sarny w jałowcowej  glazurze
  • Jagnie pieczone  po nowozelandzku
  • Orange baked ham– amerykańska szynka w pomarańczach
  • Biała kiełbasa duszona po celestyńsku
  • Królik duszony w cydrze z musztardą francuską
  • Kurczak po apenińsku z oliwkami
  • Kaczka z pędami bambusa po azjatycku
  • Chorwacka babka z ryby z kaparami
  • Łosoś w galarecie z białego wina
  • Pasztet z wędzonego pstrąga
  • Pstrąg pieczony z cytryną

Rozmaitości:

  • Argentyńska tarta pascualina – tarta z jajkiem na twardo, szpinakiem, czosnkiem i serem białym.
  • Jajka faszerowane z avocado, jajka faszerowane wędzoną rybą
  • Ser jajeczny - podkarpackie smaki
  • Jajka po szkocku  podane  na  szpinaku
  • Jajka w galarecie  z  indykiem i zielonym groszkiem
  • Ruloniki szynki z pastą w buraczanej galantynie
  • Pieczenie, wędliny  i kiełbasy domowe  z chrzanem
  • Boczek rolowany faszerowany z kminkiem
  • Pasztet pieczony z królika w galaretce żurawinowej
  • Pasztet z fasoli i soczewicy
  • Pasztet z dzika w aromacie owoców  leśnych
  • Sałatka jarzynowa – tradycyjna, sałatka  porowa
  • Sałatka z tartej rzodkiewki, szczypiorku i szynki
  • Buraczki marynowane z chrzanem na cydrze
  • Chrupiące sałaty z nowalijkami w sosie  vingrette
  • Ćwikła z chrzanem
  • Kapusta po góralsku
  • Rumuńska mamałyga ( kasza kukurydziana )
  • Puree ziemniaczane z chrzanem i śmietanką
  • Ziemniaki pieczone w ziołach prowansalskich
  • Chlebek grecki tsoureki

Słodkości:

  • Hiszpańskie torrijas, słodkie grzanki z cynamonem
  • Kulicz– rosyjska babka z dodatkiem bakalii i  rumu.
  • Pascha Wielkanocna
  • Baby i Mazurki Wielkanocne
  • Sernik po wiedeńsku
  • Folar drożdżowy z Potrugalii
  • Mini deserki
  • Lemoniady smakowe –„ powiew  wiosny”

Woda w dzbankach na stołach w cenie menu.

Kawa, herbata, inne  trunki  na zamówienie z  karty - dodatkowo płatne.