WIGILIJNY BRUNCH
DANIA Z RÓŻNYCH STRON ŚWIATA
15 GRUDNIA 2024 r. (niedziela)
Godz. 13:00 - 17:00
W scenerii świątecznych dekoracji i przy dźwiękach kolęd,
zapraszamy na kulinarną ucztę, na świąteczne potrawy z różnych stron świata
DOROŚLI: 160 ZŁ
DZIECI DO 7 LAT: 80 zł
I JESZ ILE CHCESZ!
KUP BILET
Czekają na Państwa: bogate bufety z daniami z różnych stron świata, bufet słodkości, muzyka na żywo.
W tym roku Wigilijny Brunch uświetni dodatkowo LIVE COOKING - dania na żywo przygotowywał będzie dla Państwa szef kuchni - Patryk Żołnowski.
MENU:
Na początek serwowany: Barszcz czerwony z uszkami grzybowymi
Zupy:
- CONSOMME z gęsi z domowymi kluseczkami
- ZUPPA DI PESCE- zupa rybna na bazie pomidorów (Niemcy)
- ZUPA GRZYBOWA z łazankami (Polska)
Dania mięsne:
- SZPUNDRA UKRAIŃSKA
- KISEŁO- kulki kozie z miętą
- BARANINA duszona po angielsku
- SZPUNDRY- pieczone mięso z burakami (Ukraina)
- KOŹLINA w sosie curry (Turcja)
- KACZKA z Rouen (Francja)
- JOULUKINKKU- szynka w glazurze pomarańczowej
- PASZTET z kaczki z galaretką pomarańczową
- PIECZONY SCHAB po duńsku
- INDYK po meksykańsku wg. Isabael Balderas (Meksyk)
- Zapieczony KOZI UDZIEC
Dodatki:
- ZIEMNIAKI PIECZONE z czosnkiem i rozmarynem
- KASZA GRYCZANA z kuminem
- ZIEMNIAKI PUREE z chrzanem
- CHLEB ŻYTNI na zakwasie
- POLENTA KUKURYDZIANA po włosku
Surówki:
- KAPUSTA CZERWONA z żurawiną
- SURÓWKI różne
Dania rybne:
- KARP pieczony na piwno-cebulowym sosie z piernikową nutą
- RYBA po grecku
- BACALHAU A’BRAS- dorsz z oliwkami (Portugalia)
- ŁOSOŚ GRA VLAX
- PSTRĄG pieczony w ziołach
- ŚLEDZIE korzenne z imbirem
Inne dania:
- „DIABŁY NA KONIACH”- Brytyjska przystawka
- GROCH Z KAPUSTĄ
- SAŁATKA JARZYNOWA
- PASZTET w cieście francuskim
- PIEROGI (z orzechami i miodem, z kapustą i grzybami, z ziemniakami i serem, z czosnkiem niedźwiedzim, z mięsem i soczewicą, ze śliwką)
- GOŁĄBKI (tradycyjne z sosem grzybowym, kresowe z ziemniakami)
- KARTOFELSALAD- świąteczne danie niemieckie
- ROSOLLI- fińska sałatka jarzynowa
Desery:
- CHERRY RIPE SLICE- Australijski placek „dojrzała wiśnia”
- MELOMAKARONA- greckie ciasteczka świąteczne
- BOBALKI- kluski z makiem, miodem i bakaliami
- CIASTA- makowce, serniki, strudel, piernik
- KUTIA I MOCZKA
- KOURABIEDES- maślane ciasteczka z cukrem pudrem (Grecja)
- HARBUZOWYJ PIRICH- słodkości z dyni (Ukraina)
- CIASTECZKA ORZECHOWE
- DESERKI BANKIETOWE
Na bufecie w cenie: kawa, herbata, woda, kompot z suszek
Dodatkowo płatne: kawa ekspress, soki, grzańce, miody pitne, wino, alkohole
Rezerwacja miejsc:
Tel.: 13 43 567 33, 603 364 444
E-mail: hotel@jas-wedrowniczek.pl