Wigilijny brunch z daniami z różnych stron świata - Jaś Wędrowniczek - Rymanów

2024-12-15 WIGILIJNY BRUNCH 2024

WIGILIJNY BRUNCH

DANIA Z RÓŻNYCH STRON ŚWIATA

15 GRUDNIA 2024 r. (niedziela)

Godz. 13:00 - 17:00     

W scenerii świątecznych dekoracji i przy dźwiękach kolęd,
zapraszamy na kulinarną ucztę, na świąteczne potrawy z różnych stron świata


DOROŚLI: 160 ZŁ
    DZIECI DO 7 LAT: 80 zł

I JESZ ILE CHCESZ!

KUP BILET

 

Czekają na Państwa: bogate bufety z daniami z różnych stron świata, bufet słodkości, muzyka na żywo.

W tym roku Wigilijny Brunch uświetni dodatkowo LIVE COOKING - dania na żywo przygotowywał będzie dla Państwa szef kuchni - Patryk Żołnowski.

MENU:

Na początek serwowany: Barszcz czerwony z uszkami grzybowymi

Zupy:

  • CONSOMME z gęsi z domowymi kluseczkami
  • ZUPPA DI PESCE- zupa rybna na bazie pomidorów             (Niemcy)
  • ZUPA GRZYBOWA z łazankami (Polska)

Dania mięsne:

  • SZPUNDRA UKRAIŃSKA
  • KISEŁO- kulki kozie z miętą
  • BARANINA duszona po angielsku
  • SZPUNDRY- pieczone mięso z burakami                         (Ukraina)
  • KOŹLINA w sosie curry                                                         (Turcja)
  • KACZKA z Rouen             (Francja)
  • JOULUKINKKU- szynka w glazurze pomarańczowej
  • PASZTET z kaczki z galaretką pomarańczową
  • PIECZONY SCHAB po duńsku
  • INDYK po meksykańsku wg. Isabael Balderas             (Meksyk)
  • Zapieczony KOZI UDZIEC

Dodatki:

  • ZIEMNIAKI PIECZONE z czosnkiem i rozmarynem
  • KASZA GRYCZANA z kuminem
  • ZIEMNIAKI PUREE z chrzanem
  • CHLEB ŻYTNI na zakwasie
  • POLENTA KUKURYDZIANA po włosku

Surówki:

  • KAPUSTA CZERWONA z żurawiną
  • SURÓWKI różne

Dania rybne:

  • KARP pieczony na piwno-cebulowym sosie z piernikową nutą
  • RYBA po grecku
  • BACALHAU A’BRAS- dorsz z oliwkami             (Portugalia)
  • ŁOSOŚ GRA VLAX
  • PSTRĄG pieczony w ziołach
  • ŚLEDZIE korzenne z imbirem

Inne dania:

  • „DIABŁY NA KONIACH”- Brytyjska przystawka
  • GROCH Z KAPUSTĄ
  • SAŁATKA JARZYNOWA
  • PASZTET w cieście francuskim
  • PIEROGI (z orzechami i miodem, z kapustą i grzybami, z ziemniakami i serem, z czosnkiem niedźwiedzim, z mięsem i soczewicą, ze śliwką)
  • GOŁĄBKI (tradycyjne z sosem grzybowym, kresowe z ziemniakami)
  • KARTOFELSALAD- świąteczne danie niemieckie
  • ROSOLLI- fińska sałatka jarzynowa

Desery:

  • CHERRY RIPE SLICE- Australijski placek „dojrzała wiśnia”
  • MELOMAKARONA- greckie ciasteczka świąteczne
  • BOBALKI- kluski z makiem, miodem i bakaliami
  • CIASTA- makowce, serniki, strudel, piernik
  • KUTIA I MOCZKA
  • KOURABIEDES- maślane ciasteczka z cukrem pudrem (Grecja)
  • HARBUZOWYJ PIRICH- słodkości z dyni (Ukraina)
  • CIASTECZKA ORZECHOWE
  • DESERKI BANKIETOWE

 

Na bufecie w cenie: kawa, herbata, woda, kompot z suszek

Dodatkowo płatne: kawa ekspress, soki, grzańce, miody pitne, wino, alkohole




Rezerwacja miejsc:
Tel.: 13 43 567 33, 603 364 444
E-mail: hotel@jas-wedrowniczek.pl