17 grudnia 2017r. odbył się:
WIGILIJNY BRUNCH
* świąteczne dania z różnych stron Świata
* muzyka na żywo
* prezentacja stroików i ozdób świątecznych
Muzyka na żywo:
DOMINIKA FARBANIEC – vokal
MICHAŁ DZIKI – piano
Dominika Farbaniec – absolwentka Akademii Muzycznej im. Karola Szymanowskiego w Katowicach w klasie śpiewu solowego. W latach 2010 – 2014 związana z Instytucją Promocji Kultury Silesia w Katowicach, polsko – austriackim Towarzystwem Muzycznym Passion Artist. Współpracuje z Krośnieńskim Towarzystwem Muzycznym oraz Podkarpackim Kwartetem Fortepianowym. Instruktorka śpiewu rozrywkowego, która pracę nad głosem opiera na Technice Speech Level Singing ( SLS ) – jednej z najskuteczniejszych metod nauki śpiewu na świecie. Od 2015 roku właścicielka Agencji Muzycznej – Dominika Farbaniec Music Agency w Warszawie.
NA ŚWIĄTECZNYM STOLE:
Zupy:
– Tradycyjny polski barszcz czerwony z grzybowymi uszkami
– Zupa migdałowa z Hiszpanii
– Włoska Zupa krem parmezanowo-borowikowa
Danie mięsne:
– Fińska szynka Joulukinkku z musztardą i goździkami
– Kogut faszerowany kasztanami – danie z Francji
– Indyk faszerowany, sos żurawinowy – Stany Zjednoczone
– Podudzia kurczaka oraz skrzydełka po turecku duszony z rodzynkami i cynamonem
– Żydowski Czulent z mięsem wołowym
Dania rybne
– Polski Karp duszony w piwie
– Dorsz w mleku kokosowym
– Żydowskie Gefilte fisz – pulpeciki rybne zapieczone z czosnkiem
– Sandacz po litewsku
Dania jarskie
– Gołąbki z tartymi ziemniakami w sosie grzybowym
– Kotleciki z kaszy gryczanej z grzybami i tymiankiem
– Pierogi polskie o wielu smakach (pierogi z białym serem i ziemniaki, pierogi z kapustą i suszonymi grzybami leśnymi, pierogi z czosnkiem niedźwiedzim, pierogi z makiem, pierogi z orzechami włoskimi i miodem, pierogi łemkowskie z bryndzą i miętą, pierogi z suszoną śliwką i cynamonem)
– Pieróg drożdżowy faszerowany orientalnymi warzywami
Zimne przystawki i dodatki:
– Śledzie po szwedzku w pomidorach z rodzynkami
– Pieczone buraczki z cieciorką i tymiankiem
– Suszona kiełbasa
– Sałatka z grzybami w miodzie i occie balsamicznym
– Sałatka z pomidorów i łososia
– Pure z brukwi
– Pure z pieczonych batatów
– Czerwone pieczone ziemniaki z ziołami
– Aromatyczna kasza gryczana z kuminem
– Kapusta czerwona na ciepło na winie
Wigilijne słodkości:
– Baklava z włoskimi orzechami
– Alzackie ciasto Bożonarodzeniowe z cytrynami
– Bobalki z makiem i miodem – danie regionalne
– Ciasteczka imbirowe z migdałami z Irlandii
– Anyżkowo-kawowe ciasto
– Krem marcepanowy z frużeliną wiśniową
– Blok czekoladowy (Kuchnia PRL)
– Staropolskie pierniczki z lukrem
Napoje w cenie:
Kompot z suszu z miodem i goździkami
Oddzielnie płatne:
Kawa, herbata, gloggi, napoje, soki, grzańce, miody pitne, wino, piwo, alkohole.