Wigilijny Brunch - Jaś Wędrowniczek - Rymanów

2021-12-19 WIGILIJNY BRUNCH

19 grudnia 2021r. (niedziela)

Wigilijny Brunch


Godz. 13:00 - 17:00

Wstęp: 85 zł / osoba dorosła
                      45 zł / dziecko do 7 lat

... i jesz ile chcesz



W scenerii świątecznych dekoracji i przy dźwiękach kolęd,
zapraszamy na kulinarną ucztę, na świąteczne potrawy z różnych stron świata

Wspólne kolędowanie z DOMINIKĄ FARBANIEC.

Dominika Farbaniec – absolwentka Akademii Muzycznej im. Karola Szymanowskiego w Katowicach w klasie śpiewu solowego. W latach 2010 –  2014 związana z Instytucją Promocji Kultury Silesia  w Katowicach, polsko – austriackim Towarzystwem Muzycznym Passion Artist. Współpracuje z Krośnieńskim Towarzystwem Muzycznym oraz Podkarpackim Kwartetem Fortepianowym. Instruktorka śpiewu rozrywkowego, która pracę nad głosem opiera na Technice Speech Level Singing ( SLS ) – jednej z najskuteczniejszych metod nauki śpiewu na świecie.  Od 2015 roku właścicielka Agencji Muzycznej – Dominika Farbaniec Music Agency w Warszawie.        


Na świątecznym stole:

Zupy:
  • Zupa rybna ( Włochy )
  • Barszcz czerwony z uszkami grzybowymi ( Polska )
  • Zupa grzybowa z grzankami
  • Gulasz segedyński ( Węgry )
  • Estofado – zupa z karkówką i kozim serem ( Brazylia )
Dania mięsne:
  • Kiseło – kulki mięsne z mietą
  • Tagine z baraniny ( Afryka północna )
  • Kaczka w pomarańczach ( Francja )
  • Szynka  pieczona w glazurze z miodu, cynamonu i goździków
  • Koźlina w sosie curry ( Turcja ) 
  • Pigs  in the blanket – kiełbaski zawinięte w boczek ( UK )
  • Jagnięcina po chorwacku 
  • Pasztet z żurawiną
Dodatki:
  • Kasza bulgur aromatyzowana kuminem, miętą i skórką cytrynową
  • Ziemniaki pieczone z czosnkiem i rozmarynem
  • Kopytka z czosnkiem niedźwiedzim
Desery:
  • Bobalki – kluski z makiem , miodem i bakaliami
  • Makowce, strudle, serniki
  • Moczka, kutia z bakaliami 
  • Kompot z suszonych owoców z miodem i goździkami
Dania rybne:
  • Karp po żydowsku
  • Bacalhau  de consonada ( Portugalia ) dorsz z oliwkami
  • Sandacz po parysku z porami w winie
  • Łosoś gravlax
  • Pstrąg pieczony w migdałach
  • Karp w galarecie
  • Rossoli - sałatka ze śledzi, buraków i śmietany  ( Skandynawia )
Inne dania:
  • Pierogi ( z orzechami, z suszoną śliwką, z kapustą i grzybami, czosnkiem niedźwiedzim )
  • Gołąbki  tradycyjne z sosem grzybowym
  • Gołąbki kresowe z ziemniakami
  • Groch  z kapustą
  • Chinkali  ( Gruzja )
Na bufecie :
kawa , herbata, woda , kompot z suszek 

Dodatkowo płatne:
kawa express, soki, grzańce, miody pitne, wino, alkohole


"To już pora na wigilię, to już czas, 
A tu jeszcze kogoś nie ma pośród nas, 
A tu jeszcze, a tu jeszcze ktoś ma przyjść, 
Bo przy stole wolne miejsce czeka dziś. "
[aut.Wanda Chotomska "To juś pora na wigilię"]


Zapraszamy do rezerwacji.

Liczba miejsc ograniczona.

Recepcja „Jaś Wędrowniczek” – tel.: 13 43 567 33, 603 364 444
e-mail: hotel@jas-wedrowniczek.pl