WIELKANOCNY BRUNCH - Jaś Wędrowniczek

2023-04-02 WIELKANOCNY BRUNCH

BRUNCH WIELKANOCNY

2 kwietnia 2023r. (niedziela)

od godz. 13:00 do 17:00

Wstęp: 120 zł/dorośli ….. i jesz ile chcesz … 60 zł/ dzieci do 7 lat

W programie:
- wielkanocne potrawy z różnych stron świata
- muzyka na żywo: zespół "IN CAELO"
- mini kiermasz wielkanocny

Brunch - to forma śniadania z wcześniejszym obiadem. Menu brunchowe zawiera zarówno klasyczne dania śniadaniowe, jak i potrawy podawane na ciepło (zupy, dania główne) oraz mięsne, bezmięsne czy też rybne przekąski.

Zespół In Caelo jest młodym, ambitnym zespołem działającym pod Ośrodkiem Kultury w Dukli od czerwca 2022 roku. Jest to grupa wokalno-instrumentalna, w której można usłyszeć gitarę akustyczną, basową, ukulele, pianino i instrumenty perkusyjne.
Nazwa zespołu pochodzi z języka łacińskiego i oznacza "w niebie". Swoją działalność skupiają głównie na muzyce sakralnej, ale wyróżnia ich indywidualne podejście do każdego wydarzenia, w którym biorą udział.
To pasjonaci muzyki, którzy swój temperament przenoszą na każdy wykonywany utwór.





Prosimy o wcześniejszą rezerwację miejsc i wykupienie biletów do 7 dni od rezerwacji.


Rezerwacja biletów:


Recepcja
- 603 364 444, 13 43 567 33
email: 
hotel@jas-wedrowniczek.pl

Możliwość wpłaty za wstęp przelewem, po dokonaniu wcześniejszej rezerwacji miejsc.

Alior Bank   53 2490 0005 0000 4500 5141 4565 z dopiskiem " WIELKANOCNY BRUNCH + Imię i Nazwisko osoby rezerwującej"


"Święcone sporo pochłaniało czasu,
niemało panie miały ambarasu
z tem by się babki dobrze im udały,
w miarę podrosły, zakalca nie miały.
By były drożdże w pore dostarczone,
mięsiwa kruche i nie przypalone.
Jak wyjdą torty, mazurki, babuchy,
pierogi, sery, jajka i szpekkuchy."
[A.Habdanik]

MENU:

Przystawka:
- jajko faszerowane na musie chrzanowym z rzeżuchą

Zupa:
- Ertesuppe z fasolą zupa z Norwegii
- Magiritsa zupa z Grecji
- Tradycyjny żur wielkanocny na zakwasie z białą kiełbasą

Mięsiwa i ryby:
- Pieczeń z barana z Niemiec
- Lammestek pieczona jagnięcina z Norwegii
- Smażonka wielkanocna
- Szynka wielkanocna w glazurze
- Biała kiełbasa duszona po celestyńsku
- Indyk pieczony w sosie teriaki
- Kurczak po apenińsku z oliwkami
- Kottbullar kulki mięsne danie ze Szwecji
- Sandacz w galarecie z białego wina
- Pasztet z wędzonego pstrąga
- Pstrąg pieczony z cytryną

Rozmaitości:
- Tarta pasqualina ze szpinakiem, ricottą i jajkiem danie z Włoch
- Jajka faszerowane z avocado, wędzoną rybą, z dipem buraczanym i rzeżuchą
- Ser jajeczny
- Hrudka wielkanocna z ziołami, czarnuszką ze Słowacji
- Sufleciki brokułowe
- Jaskółcze gniazda
- Wieniec z szynką w galarecie
- Pieczenie, wędliny i kiełbasy domowe z chrzanem
- Klops z jajkiem
- Boczek rolowany faszerowany z kminkiem
- Pasztety pieczone (mix) z żurawiną
- Szpekuchy pierożki z boczkiem z Litwy
- Babka ziemniaczana z boczkiem
- Pasztet z fasoli i soczewicy
- Salatka jarzynowa, sałatka porowa
- Sałatka z tartej rzodkiewki, szczypiorku, szynki
- Chrupiące sałaty z nowalijkami w sosie vinegrette
- Potaje de garbanzos gulasz z ciecierzycy z Hiszpani
- Kapusta po góralsku, ćwikła z chrzanem
- Rumuńska mamałyga
- Puree ziemniaczane
- Ziemniaki pieczone w ziołach prowansalskich
- Chleb folar z Portugalii

Słodkości:
- Smile cake ciasto owocowe w polewie marcepanowej z Wielkiej Brytanii
- Hiszpańskie torrijas słodkie grzanki z cynamonem
- Nid de paques ciasto czekoladowe z Francji
- Pascha wielkanocna, baby, mazurki wielkanocne
- Sernik po wiedeńsku
- Mini deserki

Woda w dzbankach na stołach w cenie menu
Kawa, herbata, inne trunki na zamówienie z karty - dodatkowo płatne