Kolacja degustacyjna z Gęsiną Św. Marcina - 10.11.2024 r. - Jaś Wędrowniczek

2024-11-10 Kolacja degustacyjna z Gęsiną Św. Marcina - 10.11.2024 r.

"Na Świętego Marcina - gęś i dzban wina"

Podtrzymując polską tradycję, kryjącą się pod tymi słowami - zapraszamy Państwa na niezwykłe wydarzenie kulinarne w Restauracji Jaś Wędrowniczek - Kolacja Degustacyjna z Gęsiną Św. Marcina.

Już 10 listopada (niedziela) będzie można wziąć udział w kolacji degustacyjnej przygotowanej i komentowanej przez wybitnego szefa kuchni Patryka Żołnowskiego.

To prawdziwa uczta polskich smaków w nowych odsłonach - kolacja 4-daniowa oraz deser z możliwością smakowania dopasowanych do każdego dania win.


Patryk Żołnowski

Kucharz z 16-letnim międzynarodowym doświadczeniem gastronomicznym. Pracował między innymi w Watykanie, Domu Prezydenta Włoch-Palazzo Quirinale oraz Zamku Orsini. Ostatnie lata swojego pobytu we Włoszech pracował jako kucharz w jednej z najlepszych włoskich restauracji – IMAGO w Hotelu Hassler – I*Michelin w Rzymie.

W Polsce swoje doświadczenie rozwijał jako doradca i ekspert kulinarny w Hendi Polska, a jako Szef kuchni współtworzył pierwszą na Podkarpaciu restaurację finediningowej „Bellanuna”, oraz takie restauracje jak: Restauracja Gustum w Hotelu Evva w Tarnobrzegu, Restauracja Nobo w Rzeszowie i Restauracja Kontrowersja w Mielcu. Specjalista kuchni świata, a w szczególności kuchni włoskiej, w tym min. doskonałej pizzy. Specjalista od łączenia smaków, nowoczesnych trendów, kompozycji na talerzu jak i umiejętnego wykorzystanie nowoczesnego sprzętu w kuchni.

Ekspert branżowy który szkoli i przeprowadza audyty w branży gastronomicznej już od 6 lat, posiadając szerokie portfolio zadowolonych właścicieli gastro biznesu.


MENU - kolacja składa się z 4 dań oraz deseru:

1.  Sałatka z dojrzewającą piersią gęsi: sałata strzępiasta, filet gęsi, gruszka wędzona, orzech laskowy, cebula czerwona piklowana, żurawina suszona, różowy imbir marynowany, sos jogurtowy

2. Carpaccio z fileta gęsifilet gęsi, rukola, bakłażan marynowany w aromatycznych ziołach, orzech nerkowca, pomidorek confit, ser bursztyn

3. Pierogi z gęsinągęsina, jarmuż chips, pieczarki podsmażane

4. Filet z gęsi Świętego Marcinafilet z gęsi, puree z czarnej marchwi, pieczona szalotka w aromacie octu balsamicznego, puree z batata i masła orzechowego, sos wiśniowy z czerwonym winem w aromacie mięty

5. Aromatyczne jabłko pieczonejabłko, kruszonka owsiana, lody czekoladowe, słony karmel, mięta

Cena kolacji: 180 zł/os.

Paring wina do każdego dania: 95 zł/os.

Zestaw Kolacja z paringiem: 260 zł/os.

Cena zestawu dla 2 os.: 499 zł

KUP BILET


Kolacja odbędzie sie 10 listopada (niedziela) o godzinie 18.00.


Zapraszamy także do rezerwacji pakietu pobytowego na długi weekend z kolacją degustacyjną:

W cenie pobytu:

  • 3 noclegi w hotelu Jaś Wędrowniczek dla 2 osób dorosłych,
  • 3 bogate śniadania z lokalnymi produktami z Jasiowej Piwniczki,
  • Komentowana Kolacja Degustacyjna z Gęsiną Św. Marcina,
  • Paring win - kieliszek wina dobrany idealnie do każdego dania w czasie kolacji degustacyjnej - GRATIS,
  • Muzyka na żywo - w czasie kolacji,
  • Na powitanie w restauracji - rogale świętomarcińskie,
  • Strefa Chill Out w ogrodzie Jasia Wędrowniczka,
  • Biblioteczka hotelowa,
  • MiniZoo na terenie hotelu,
  • Wewnętrzna Sala Zabaw dla dzieci,
  • Zewnętrzny Plac Zabaw Kubusia Puchatka z elementami Montessori ,
  • Hotel przyjazny zwierzętom – zabierz psa/kota ze sobą na wakacje - jesienią pupile w hotelu gratis!
  • Bezpłatny parking hotelowy,
  • Wi-Fi.

Szczegółowy opis i rezerwacja pobytu: REZERWUJ