BRUNCH WIELKANOCNY
10 kwietnia 2022r. (niedziela)
od godz. 13:00 do 17:00
Wstęp: 99 zł/dorośli ….. i jesz ile chcesz … 60 zł/ dzieci do 7 lat
W programie:
- wielkanocne potrawy z różnych stron świata
- muzyka Karpat "Kremenaros"
- mini kiermasz wielkanocny
Brunch - to forma śniadania z wcześniejszym obiadem. Menu brunchowe zawiera zarówno klasyczne dania śniadaniowe, jak i potrawy podawane na ciepło (zupy, dania główne) oraz mięsne, bezmięsne czy też rybne przekąski.
Zespół Karpacki "Kremenaros" - muzyka, śpiew i legendy karpackie.
Juliusz Pałasiewicz, Aleksandra Maliniak, Dariusz Onyszkanycz
Instrumenty: akordeon, trombita (najstarszy instrument pasterski w Karpatach), róg pasterski, skrzypce, kontrabas.
Prosimy o wcześniejszą rezerwację miejsc i wykupienie biletów do 7 dni od rezerwacji.
Rezerwacja biletów:
Recepcja - 603364444, 134356733
email: hotel@jas-wedrowniczek.pl
"Święcone sporo pochłaniało czasu,
niemało panie miały ambarasu
z tem by się babki dobrze im udały,
w miarę podrosły, zakalca nie miały.
By były drożdże w pore dostarczone,
mięsiwa kruche i nie przypalone.
Jak wyjdą torty, mazurki, babuchy,
pierogi, sery, jajka i szpekkuchy."
[A.Habdanik]
BRUNCH WIELKANOCNY 2022 MENU
PRZYSTAWKA (dla każdego na stole) :
- Pasztet w cieście na musie chrzanowym
ZUPY:
- Solianka- zupa ukraińska
- Grecki rosół jagnięcy z pierożkami cappelletti
- Tradycyjny żur Wielkanocny na zakwasie z białą kiełbasą
MIĘSIWA I RYBY:
- Jagnie pieczone po nowozelandzku
- Smażonka wielkanocna
- Orange baked ham– amerykańska szynka w pomarańczach
- Biała kiełbasa duszona po celestyńsku
- Królik duszony w cydrze z musztardą francuską
- Kurczak po apenińsku z oliwkami
- Kaczka z pędami bambusa po azjatycku
- Polędwiczki wieprzowe w sosie kurkowym
- Sandacz w galarecie z białego wina
- Pasztet z wędzonego pstrąga
- Pstrąg pieczony z cytryną
ROZMAITOŚCI:
- Argentyńska tarta pascualina – tarta z jajkiem na twardo, szpinakiem, czosnkiem i serem białym.
- Jajka faszerowane z avocado, jajka faszerowane wędzoną rybą
- Ser jajeczny - podkarpackie smaki
- Jajka po szkocku podane na szpinaku
- Jajka w galarecie z kurczakiem i zielonym groszkiem
- Ruloniki szynki z pastą w buraczanej galantynie
- Pieczenie, wędliny i kiełbasy domowe z chrzanem
- Boczek rolowany faszerowany z kminkiem
- Pasztety pieczone ( mix ) z żurawiną
- Pasztet z fasoli i soczewicy
- Sałatka jarzynowa – tradycyjna, sałatka porowa
- Sałatka z tartej rzodkiewki, szczypiorku i szynki
- Buraczki marynowane z chrzanem na cydrze
- Chrupiące sałaty z nowalijkami w sosie vingrette
- Ćwikła z chrzanem
- Kapusta po góralsku
- Rumuńska mamałyga ( kasza kukurydziana )
- Puree ziemniaczane z chrzanem i śmietanką
- Ziemniaki pieczone w ziołach prowansalskich
- Chlebek grecki tsoureki
SŁODKOŚCI:
- Hiszpańskie torrijas, słodkie grzanki z cynamonem
- Kulicz– rosyjska babka z dodatkiem bakalii i rumu.
- Pascha Wielkanocna , Baby i Mazurki Wielkanocne
- Sernik po wiedeńsku
- Folar drożdżowy z Potrugalii
- Mini deserki
- Lemoniady smakowe –„ Powiew wiosny”
Woda w dzbankach na stołach w cenie menu.
Kawa, herbata, inne trunki na zamówienie z karty - dodatkowo płatne.
Rezerwacja biletów:
Recepcja - 603364444, 134356733
email: hotel@jas-wedrowniczek.pl