Cena: dorośli – 68 zł/ osoba… i jesz, ile chcesz…. dzieci – 35 zł (do lat 7)
Moc wielkanocnych specjałów z całego świata.
Specjalnie dla Państwa zagra zespół KREMENAROS
Oprócz wspaniałej muzyki karpackiej, zaprezentuje nam gawędy Beskidu i Bieszczadów.
Dodatkowo będziemy malować największą Jaśkową pisankę, zdobić wiosenne i Wielkanocne motywy.
Prosimy o wcześniejszą rezerwację miejsc.
- Grecka zupa z pasty sezamowej
- Neapolitańska zupa Minestra di Pasqa
- Tradycyjny żur Wielkanocny na zakwasie z białą kiełbasą
- Szkocka zupa marchwiowa z kolendrą i śmietaną
- Polska zupa Krzonówka
- Krem cebulowo- oscypkowy z chipsem bekonowym
Mięsiwo:
- Afrykański pieczony ryż z wołowiną
- Chorwacka pasticada
- Orange baked ham– amerykańska szynka w pomarańczach
- Biała kiełbasa duszona po celestyńsku
- Pieczona jagnięcina po grecku z bakłażanem i pomidorami
- Szynka z kością w morelowo- musztardowej glazurze
- Królik duszony w cydrze z musztardą francuską
- Duszona baranina po turecku z rozmarynem
- Kaczka faszerowana po Niemiecku
Ryby:
- Hiszpańskie oldaditos de Pavía
- Łosoś w galarecie z marchewka i selerem
- Babka z ryby z kaparami
- Marynowany w cukrze cytrusowym łosoś szkocki
- Pasztet z wędzonego pstrąga
- Jesiotr gotowany w emulsji z białego wina na pęczotto z burakami
Zakąski :
- Argentyńska tarta pascualina – tarta z jajkiem na twardo, szpinakiem, czosnkiem i serem białym.
- Jajka faszerowane avocado
- Jajka faszerowane wędzoną rybą
- Ser jajeczny – podkarpackie smaki
- Wielkanocny mięsny zawijaniec z jajkiem w cieście francuskim
- Pieczenie i kiełbasy domowe z chrzanem
- Boczek rolowany faszerowany z kminkiem
- Pasztet pieczony z królika w galaretce winno-żurawinowej
- Pasztet z soczewicy
- Pasztet kuminowy z morelami
- Szynka z kremem chrzanowym w galarecie
- Sałatka jarzynowa
- Sałatka Grzybowa Polana
- Sałatka śledziowo-buraczana z kiełkami
- Ćwikła z chrzanem
Słodkości :
- Hiszpańskie torrijas, słodkie grzanki maczane w mleku i smażone na patelni z cukrem i cynamonem
- Kulicz– rosyjska babka z dodatkiem migdałów, kandyzowanych owoców, orzechów czy rumu.
- Pacha Wielkanocna
- Greckie ciasteczka koulourakia
- Tartaletki migdałowe z masą cytrynową
- Mazurek kajmakowy z orzechami
- Easter Ring Cake – ciasto brazylijskie
- Folar drożdżowy z Potrugalii
- Berneńskie ciasto z sosem truskawkowym
- Babka piaskowa
- Tradycyjny sernik wielkanocny
Pieczywo mix
Kawa, herbata, napoje zimne, wino, piwo, alkohole – płatne oddzielnie.