BRUNCH WIELKANOCNY
W związku z zaistniałą sytuacją epidemiczną
branch zostaje odwołany :(
5 kwietnia 2020r. (niedziela) od godz. 13:00 do 17:00
Wstęp: 80 zł/dorośli ….. i jesz ile chcesz … 40 zł/ dzieci do 7 lat
W programie:
- wielkanocne potrawy z różnych stron świata
- muzyka na żywo
- mini kiermasz wielkanocny
Prosimy o wcześniejszą rezerwację miejsc i wykupienie biletów do 7 dni od rezerwacji.
Rezerwacja biletów:
Recepcja - 603364444, 134356733
email: hotel@jas-wedrowniczek.pl
"Święcone sporo pochłaniało czasu,
niemało panie miały ambarasu
z tem by się babki dobrze im udały,
w miarę podrosły, zakalca nie miały.
By były drożdże w pore dostarczone,
mięsiwa kruche i nie przypalone.
Jak wyjdą torty, mazurki, babuchy,
pierogi, sery, jajka i szpekkuchy."
[A.Habdanik]
MENU
PRZYSTAWKA (dla każdego na stole) :
- Jajko przepiórcze podane na musie chrzanowym z rzeżuchą
Zupy:
- Grecki rosół jagnięcy z pierożkami cappelletti
- Tradycyjny żur Wielkanocny na zakwasie z białą kiełbasą
- Krem oscypkowy z aromatem cebuli i prażonym bekonem
Mięsiwo i ryby
- Udziec z sarny w jałowcowej glazurze
- Jagnie pieczone po nowozelandzku
- Orange baked ham– amerykańska szynka w pomarańczach
- Biała kiełbasa duszona po celestyńsku
- Królik duszony w cydrze z musztardą francuską
- Kurczak po apenińsku z oliwkami
- Kaczka z pędami bambusa po azjatycku
- Chorwacka babka z ryby z kaparami
- Łosoś w galarecie z białego wina
- Pasztet z wędzonego pstrąga
- Pstrąg pieczony z cytryną
Rozmaitości:
- Argentyńska tarta pascualina – tarta z jajkiem na twardo, szpinakiem, czosnkiem i serem białym.
- Jajka faszerowane z avocado, jajka faszerowane wędzoną rybą
- Ser jajeczny - podkarpackie smaki
- Jajka po szkocku podane na szpinaku
- Jajka w galarecie z indykiem i zielonym groszkiem
- Ruloniki szynki z pastą w buraczanej galantynie
- Pieczenie, wędliny i kiełbasy domowe z chrzanem
- Boczek rolowany faszerowany z kminkiem
- Pasztet pieczony z królika w galaretce żurawinowej
- Pasztet z fasoli i soczewicy
- Pasztet z dzika w aromacie owoców leśnych
- Sałatka jarzynowa – tradycyjna, sałatka porowa
- Sałatka z tartej rzodkiewki, szczypiorku i szynki
- Buraczki marynowane z chrzanem na cydrze
- Chrupiące sałaty z nowalijkami w sosie vingrette
- Ćwikła z chrzanem
- Kapusta po góralsku
- Rumuńska mamałyga ( kasza kukurydziana )
- Puree ziemniaczane z chrzanem i śmietanką
- Ziemniaki pieczone w ziołach prowansalskich
- Chlebek grecki tsoureki
Słodkości:
- Hiszpańskie torrijas, słodkie grzanki z cynamonem
- Kulicz– rosyjska babka z dodatkiem bakalii i rumu.
- Pascha Wielkanocna
- Baby i Mazurki Wielkanocne
- Sernik po wiedeńsku
- Folar drożdżowy z Potrugalii
- Mini deserki
- Lemoniady smakowe –„ powiew wiosny”
Woda w dzbankach na stołach w cenie menu.
Kawa, herbata, inne trunki na zamówienie z karty - dodatkowo płatne.