Atrakcje w okolicy
Katalogi promocyjne
Książka kucharska
Katalog Carpathia
Facebook
Google+
Youtube

17.12.2017 WIGILIJNY BRUNCH

WIGILIJNY BRUNCH

* świąteczne dania z różnych stron Świata
* muzyka na żywo
* prezentacja stroików i ozdób świątecznych

 17 grudnia 2017r. (niedziela) godz. 13:00-17:00

Wstęp:  65zł/dorośli …i jesz ile chcesz… 35zł/dzieci do 7lat

Muzyka na żywo:

DOMINIKA FARBANIEC – vokal
MICHAŁ DZIKI – piano        

Dominika Farbaniec – absolwentka Akademii Muzycznej im. Karola Szymanowskiego w Katowicach w klasie śpiewu solowego. W latach 2010 –  2014 związana z Instytucją Promocji Kultury Silesia  w Katowicach, polsko – austriackim Towarzystwem Muzycznym Passion Artist. Współpracuje z Krośnieńskim Towarzystwem Muzycznym oraz Podkarpackim Kwartetem Fortepianowym. Instruktorka śpiewu rozrywkowego, która pracę nad głosem opiera na Technice Speech Level Singing ( SLS ) – jednej z najskuteczniejszych metod nauki śpiewu na świecie.  Od 2015 roku właścicielka Agencji Muzycznej – Dominika Farbaniec Music Agency w Warszawie.

 

NA ŚWIĄTECZNYM STOLE:

Zupy:
– Tradycyjny polski barszcz czerwony z grzybowymi uszkami
– Zupa migdałowa z Hiszpanii
– Włoska Zupa krem parmezanowo-borowikowa
Danie mięsne:
– Fińska szynka Joulukinkku z musztardą i goździkami
– Kogut faszerowany kasztanami – danie z Francji
– Indyk faszerowany, sos żurawinowy – Stany Zjednoczone
– Podudzia kurczaka oraz skrzydełka po turecku duszony z rodzynkami i cynamonem
– Żydowski Czulent z mięsem wołowym
Dania rybne
– Polski Karp duszony w piwie
– Dorsz w mleku kokosowym
– Żydowskie Gefilte fisz – pulpeciki rybne zapieczone z czosnkiem
– Sandacz po litewsku
Dania jarskie
 – Gołąbki z tartymi ziemniakami  w sosie grzybowym
– Kotleciki z kaszy gryczanej z grzybami i tymiankiem
– Pierogi polskie o wielu smakach (pierogi z białym serem i ziemniaki, pierogi z kapustą i suszonymi grzybami leśnymi, pierogi z czosnkiem niedźwiedzim, pierogi z makiem, pierogi z orzechami włoskimi i miodem, pierogi łemkowskie z bryndzą i miętą, pierogi z suszoną śliwką i cynamonem)
– Pieróg drożdżowy faszerowany orientalnymi warzywami
Zimne przystawki i dodatki:
– Śledzie po szwedzku w pomidorach z rodzynkami
– Pieczone buraczki z cieciorką i tymiankiem
– Suszona kiełbasa
– Sałatka z grzybami w miodzie i occie balsamicznym
– Sałatka z pomidorów i łososia
Pure z brukwi
– Pure z pieczonych batatów
– Czerwone pieczone ziemniaki z ziołami
– Aromatyczna kasza gryczana z kuminem
– Kapusta czerwona na ciepło na winie
Wigilijne słodkości:
– Baklava z włoskimi orzechami
– Alzackie ciasto Bożonarodzeniowe z cytrynami
– Bobalki z makiem i miodem – danie regionalne
– Ciasteczka imbirowe z migdałami z Irlandii
– Anyżkowo-kawowe ciasto
– Krem marcepanowy z frużeliną wiśniową
– Blok czekoladowy (Kuchnia PRL)
– Staropolskie pierniczki z lukrem
Napoje w cenie:
Kompot z suszu z miodem i goździkami

Oddzielnie płatne:
Kawa, herbata, gloggi, napoje, soki, grzańce, miody pitne, wino, piwo, alkohole.

 

PROSIMY O WCZEŚNIEJSZĄ REZERWACJĘ MIEJSC.

KONTAKT – RECEPCJA:

Tel.: 13 43 567 33, 603 364 444
e-mail: hotel@jas-wedrowniczek.pl

jas-wigilijny-brunch_plakat-a3_prev3-171127