Atrakcje w okolicy
Katalogi promocyjne
Książka kucharska
Katalog Carpathia
Facebook
Google+
Youtube

14.04.2019 BRUNCH WIELKANOCNY

14 kwietnia 2019 (niedziela palmowa ) – godz. 13:00 – 17:00

 

 

W scenerii świątecznych dekoracji, przy pięknie nakrytych stołach, przy muzyce na żywo

zapraszamy na kulinarną ucztę  smaków świątecznych potraw z różnych stron świata .

 

Cena: dorośli – 68 zł/ os. … i jesz, ile chcesz…. dzieci – 35 zł (do lat 7)

 

W programie :

  • muzyka na żywo
  • warsztaty pisankarstwa – metodą tradycyjną
  • mini kiermasz – pisanki i ozdoby wielkanocne (możliwość zakupu)

 

Prosimy o wcześniejszą rezerwację miejsc.

 

KONTAKT – RECEPCJA, TEL.: 13 43 567 33, 603 364 444

hotel@jas-wedrowniczek.pl

ZUPY

  • Żurek z kaszą pęczak, jajkiem i  białą kiełbasą
  • Skandynawska zupa rybna
  • Kwaśnica podhalańska
  • Krzanówka z jajkiem i prażuchami

MIĘSIWA 

  • Jagnięcina pieczona  w stylu kreteńskim
  • Pulpeciki cielęce duszone w  sosie chrzanowym                             (Niemcy )
  • Luzowana Kaczka z nadzieniem wątróbek  i pistacji      ( Alzacja )
  • Honey baked ham   – szynka w miodzie                                 ( Anglia )
  • Polędwiczka wieprzowa Welligton                                                     (Anglia )
  • Podudzia z kurczaka w sosie kurkowym
  • Królik duszony w śmietanie z dodatkiem musztardy DIJON

RYBY

  • Marynowany łosoś Gravlax  na zimno 
  • Babka z ryby  ( Chorwacja )
  • Azjatyckie pulpety rybne w sosie curry
  • Sandacz w galarecie cytrusowej z jajkami przepiórczymi i kawiorem

ZIMNE ZAKĄSKI

  • Pasztet z  dzika
  • Jajka  po szkocku podane na szpinaku
  • Tradycyjne polskie jajka na sosie tatarskim
  • Wielkanocne jajka faszerowane na różne sposoby
  • Pasztet z  fasoli i ciecierzycy
  • Kurczak SATAY                                                ( Tajlandia )
  • Shakshuka                                                        ( Afryka )
  • CEVICHE – sałatka z  ryb i owoców morza  ( Peru i Ekwador )
  • Sezonowana szynka w galarecie z jajkami przepiórczymi
  • Ćwikła z chrzanem
  • Chrzan z jajkami
  • Pasztet jajeczny ( Chorwacja )
  • Sałatka jarzynowa ( Polska )
  • Sałatka chrzanowo- ziemniaczana z groszkiem
  • Sałatka porowa z prażonym słonecznikiem
  • Ruloniki szynki z musem jajecznym
  • Wędliny i mięsiwa z różnych stron świata
  • Regionalny ser jajeczny

DODATKI

  • Rumuńska mamałyga ( kasza kukurydziana )
  • Pieczone ziemniaki z bryndzą
  • Chrupiące sałaty z nowalijkami i divą
  • Kapusta czerwona z jabłkami i rodzynkami
  • Gnochi z masłem szałwiowym

NA SŁODKO

  • Baby i mazurki wielkanocne
  • Sernik  z bakaliami
  • Pascha wielkanocna
  • Marokańsku deser z kuskusu
  • Colomba di pasqua ( Włochy)
  • Ciastka ptysiowe z sosem  czekoladowym ( Szkocja )
  • Casserola z ananasa (Zair )

 

  • Woda w dzbankach na stołach  w cenie menu 
  • Kawa, herbata, inne  trunki  na zamówienie z karty 

 

Muzyka na żywo – Zespół Tereściacy

Został założony cztery lata temu w Zawadce Rymanowskiej. Nazwa zespołu pochodzi od nazwy Potoku Tereściańskiego przepływającego przez wioskę.

Grają muzykę ukraińską, łemkowską, cygańską i polską kultywując w ten sposób tradycje naszego regionu.

Członkowie zespołu:
Magda Bąk – śpiew
Laurence Cros – śpiew
Maja Traore – śpiew
Klaudia Wielgosz – śpiew
Anna Filip-Płóciennik – akordeon
Bogdan Płóciennik – gitara, banjo
Bartosz Ulatowski – gitara basowa, bębniarz

 

Warsztaty pisankarstwa:

Mini kiermasz ozdób wielkanocnych:

 

 

ZAPRASZAMY !